Barion Pixel

Tepsis tarjaszeletek tükörtojással, sült krumplival

Tepsis tarjaszeletek tükörtojással, sült krumplival

A legegyszerűbb ételek egyike, igazi aduász, ha időhiánnyal küzdünk. Finom, puha, ízletes hús szeletek, ropogós sült krumplival, tükörtojással. Egyszerű és nagyszerű!

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli, hámozva, hasábra vágva
  • 1 kg tarja szeletekre vágva
  • 1 fakanálnyi sertészsír
  • bors
  • cayenne bors
  • fokhagymapor (vagy ha szeretnétek zúzott fokhagyma)

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
  2. Egy tepsit alaposan kizsírozunk, beleterítjuk a hússzeleteket.
  3. A húsok mindkét felét alaposan sózzuk, borsozzuk, vékonyan megszórjuk a fűszerekkel. 
  4. A sütőt fedővel vagy alufóliával lefedjük, majd egy órán át sütjük.
  5. Ekkor levesszük róla a fedőt és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  6. Ez idő alatt zsírban, olajban vagy Airfryerben kisütjük a krumplit, valamint serpenyőben megsütünk annyi tükörtojást, ahány szelet tarjánk van.
  7. Forrón, a hússzeletekre egy-egy szelet tükörtojást helyezünk, és a sült krumplival, savanyúsággal tálaljuk.
  8. Ha nem szeretnétek a krumplit külön sütögetni, mehet a tepsi aljára is hasábra, kockára vagy karikára vágva.

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További ebéd receptjeim:

Tejfölös gombás karaj

Sertéspörkölt galuskával

Zöldbab főzelék fasírttal

Szaftos rakott zöldbab

Tepsis tarja

Sajtszószos sertésszűz

Tepsis tarjaszeletek tükörtojással, sült krumplival

szeretettel ajánlom:

Kategóriák