Barion Pixel

Zöldborsós csirkemáj galuskával

Zöldborsós csirkemáj galuskával

Egy nagyon finom fogás, ami gyorsan el is készül szerencsére…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A zöldborsós májhoz:

  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom (vagy egy-két evőkanál sűrített paradicsom)
  • 1 paprika (elhagyható)
  • negyed bögre víz
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt, édes pirospaprika
  • fél kg csirkemáj
  • 1-2 bögre zöldborsó (10-20 dkg)

A galuskához:

  • 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
  • 3 tojás
  • egy és negyed bögre víz (kb. 3 dl)
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítése:

1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.

2. Egy közepes méretű fazékban vagy lábasban olajat hevítünk, melyen a hagymát, takarékon üvegesre pároljuk.

3. Míg a hagyma párolódik, addig megmossuk a paradicsomot és a paprikát, majd a paprikának eltávolítjuk a szárát és a magházát, a paradicsomot meghámozzuk, majd mindkettőt apróra kockázzuk, és hozzáadjuk a hagymához.

4. Mikor a zöldségek forrni kezdenek, akkor felöntjük őket negyed bögre vízzel, belekeverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot, majd a borsót is. Lefedve körülbelül tíz-tizenöt percig pároljuk. addig, ameddig a borsó közepesen meg nem puhul. Közben persze kevergetjük.

5. Ekkor hozzáadjuk a jól megmosott, megtisztított, feldarabolt májat. A jól megtisztítás alatt én azt értem, hogy gyakorlatilag minden fehér és véresebb részt kivágok belőle. Vigyázni kell, nehogy a végeredmény keserű legyen. Azokat a részeket teszem bele, amiket szívesen viszontlátok a tányéromon 🙂

6. A májat körülbelül tíz perc alatt puhára főzzük, és ügyelünk rá, hogy ne szárítsuk ki. Vegyünk ki egyet, vágjuk ketté, és ellenőrizzük, hogy szépen megfőtt-e. Ha több szaftot szeretnénk, akkor adjunk hozzá még egy pici vizet, és sózzuk utána.

7. Közben a galuskát is elkészítjük!

8. A három tojást csomómentesen összekeverjük a sóval, a liszttel és a vízzel. Ha lágyabb galuskát szeretnétek, akkor még egy kis plusz vizet is adjatok hozzá! Egy nagy lábosban felforralunk két-három liter vizet egy evőkanál sóval, majd nokedliszaggatóval a tészta felét beleszaggatjuk. 

9. Kb 5-6 percig főzzük, közben kevergetjük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.

10. Még forrón tálaljuk!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További csirkés receptjeim:

Édes-csípős csirkeszárny ananászos rizzsel

Cukkinis-csirkés spagetti

Ananászos csirke

Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel

Hagymás csirkemáj

Sajtos őszibarackos csirkemell

Zöldborsós csirkemáj galuskával

szeretettel ajánlom:

Kategóriák