Barion Pixel

Tejfölös cseresznyeleves

Tejfölös cseresznyeleves

A tejfölös gyümölcsleves az örök kedvenc gyümölcslevesem, igazi gyermekkoromat idéző kis csoda, amiből nem lehet eleget készíteni és enni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

  • 2 üveg cseresznyebefőtt + a levük, vagy 40 dkg friss cseresznye 1 bögre vízzel felöntve
  • 1 evőkanál puncsos pudingpor
  • 1 bögre víz (2,5 dl)
  • 1 kis pohár tejföl (150-170g)
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • fél bögre kristálycukor (8 dkg)

Elkészítése:

  1. A vizet, a cukrokat, és a meggyet felforraljuk, és olyan puhára főzzük a gyümölcsöket, amennyire szeretnénk. A pudingot csomómentesre keverjük a bögre tejföllel, majd folyamatos kevergetés mellett, szedünk hozzá néhány merőkanálnyit a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy ne csapódjon ki a habarásunk, mikor hozzáöntjük a leveshez. 
  2. Most már mehet a levesbe, amivel együtt, folyamatos kevergetés mellett, mérsékelt hőfokon, picit besűrítjük.
  3. Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek, illetve hígítsátok, ha nagyon sűrű lenne!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Tejszínes medvehagyma leves

Csülkös bableves

Pudingos meggyleves

Sajtkrémleves

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Tejfölös cseresznyeleves

szeretettel ajánlom:

Kategóriák