Egyszerű, mégis nagyszerű tepsis étel, ahol a tejfölbe tojást keverünk, meglocsoljuk a vele a kiklopfolt, sós, borsos, elősütött szép szelet karajokat, és alaposan meghintjük az egész művet reszelt sajttal. Aranybarnára sütve, finom sült krumplival egy nagyon fincsi fogás!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 8-10 szelet karaj
- 1 nagy poharas tejföl (350-400 gr körüli)
- 1 csapott teáskanál só
- 2 tojás felverve
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors a húsok fűszerezéséhez
Elkészítése:
- A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajon vagy zsíron elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát nagyjából 2-2 perc alatt. Ez azért fontos lépés, mert így kap egy kérget a karaj, és nem főtt, hanem sült hús fog várni minket a sajt alatt. Ezt még az anyósomtól tanultam 🙂
- A tejfölt elkeverjük a sóval és a két felvert tojással.
- Egy közepes méretű jénai tálat, amibe a karajszeleteket két sorban bele tudjuk fektetni, kikenünk az olajjal/vagy zsírral, amiben a húsok sültek.
- A karajszeleteket két sorban ráfektetjük, majd leöntjük a tejfölös keverékünkkel és alaposan meghintjük a reszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, nagyjából 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálunk sült krumplit kért mellé a család!
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További ebéd receptjeim: