Barion Pixel

Sajtos-tejfölös, omlós tepsis karaj

Sajtos-tejfölös tepsis karaj

Egyszerű, mégis nagyszerű tepsis étel, ahol a tejfölbe tojást keverünk, meglocsoljuk a vele a kiklopfolt, sós, borsos, elősütött szép szelet karajokat, és alaposan meghintjük az egész művet reszelt sajttal. Aranybarnára sütve, finom sült krumplival egy nagyon fincsi fogás!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet karaj
  • 1 nagy poharas tejföl (350-400 gr körüli)
  • 1 csapott teáskanál só
  • 2 tojás felverve
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors a húsok fűszerezéséhez

Elkészítése:

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben olajon vagy zsíron elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát nagyjából 2-2 perc alatt. Ez azért fontos lépés, mert így kap egy kérget a karaj, és nem főtt, hanem sült hús fog várni minket a sajt alatt. Ezt még az anyósomtól tanultam 🙂
  2. A tejfölt elkeverjük a sóval és a két felvert tojással.
  3. Egy közepes méretű jénai tálat, amibe a karajszeleteket két sorban bele tudjuk fektetni, kikenünk az olajjal/vagy zsírral, amiben a húsok sültek.
  4. A karajszeleteket két sorban ráfektetjük, majd leöntjük a tejfölös keverékünkkel és alaposan meghintjük a reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, nagyjából 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálunk sült krumplit kért mellé a család!

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További ebéd receptjeim:

Tejfölös gombás karaj

Sertéspörkölt galuskával

Zöldbab főzelék fasírttal

Szaftos rakott zöldbab

Tepsis tarja

Sajtszószos sertésszűz

Sajtos-tejfölös tepsis karaj

szeretettel ajánlom:

Kategóriák