Ezt a finomságot nem lehet nem szeretni! Egy végtelenül egyszerű desszertről van szó, amit ezerféleképpen variálhattok, alakíthattok kedvetekre!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 2 bögre porcukor (20 dkg)
- 20 dkg vaj
- fél bögre holland kakaó por
- fél bögre tej (1,25 dl)
- 4 bögre darált háztartási keksz (40 dkg)
- negyed bögre apróra vágott/tört dió, mandula vagy mogyoró, én vegyesen tettem
- egy-két teáskanál rum aroma
- ízlés szerint narancs kivonat vagy aroma (el is hagyható)
- 1 bögre kókuszreszelék (5dkg)
Elkészítése:
- A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaót egy lábasban összemelegítjük, és addig olvasztjuk, míg szép, egynemű csokoládéfolyamot nem kapunk.
- Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az aromákat, a tört magvakat, majd a darált kekszet is.
- Félretesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten egy fél órácskát állni. Közben többször átkeverjük.
- Ezután a tésztát ketté vesszük, és két nagyjából egyforma „szalámirudat” formázunk belőlük, majd a kókuszba hempergetjük őket.Mivel a kekszek változóak lehetnek, így előfordulhat, hogy nagyon morzsolódik a tészta, akkor nyugodtan dolgozzatok hozzá egy kis tejet, esetleg baracklekvárt, és minden megoldódik! 😊
- Ezután mindkettőt, külön-külön, szorosan folpackba csomagolva betesszük néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedhessenek, és szépen szeletelhetőek legyenek.
Jó étvágyat! 😊
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További sütés nélküli receptjeim:
Szuperkrémes sajttorta
Whiskey-s narancsos csokoládétrüffel
Dinnyécske
Kókuszrúd
Gesztenyés alagút