Villámgyorsan elkészíthető gyümölcsleves, ami igazi hűsítő a forró napokra!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- fél bögre görög joghurt (1,25 dl)
- fél bögre habtejszín (1,25 dl)
- negyed bögre porcukor (5 dkg)
- egy bögre tej (2,5 dl)
Elkészítése:
- A gyümölcs egyharmadát félretesszük, ha szeretnénk a végén egészben rászórni.
- A többit egy blenderbe dobáljuk. Ha nem blendert, hanem botmixert használunk, akkor egy kisebb tálba, ami körülbelül másfél-két literes.
- A gyümölcsre mehet a joghurt és a cukor.
- Az egészet szépen összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a tejet is.
- Utolsóként a habtejszínt turmixoljuk hozzá, és csak nagyon rövid ideig, néhány másodpercig, hogy nehogy habbá verődjön, hiszen levest szeretnénk nem habot, de egy pici habosság viszont emel a levesünkön, nem is keveset. Tehát nem túlkeverni, de a tejszín az kell! Ha túl sűrűnek ítélitek hígítsátok tejjel, majd egy szűrőn szűrjétek át, hogy az apró magocskáktól megszabadítsátok a levest!
- Tálaláskor a félretett gyümölcsöket belekeverjük a levesbe. Jól behűtve a legfinomabb!
Jó étvágyat! 😊
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További krémleves receptjeim: