A tejfölös gyümölcsleves az örök kedvenc gyümölcslevesem, igazi gyermekkoromat idéző kis csoda, amiből nem lehet eleget készíteni és enni!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 4 konzerv/befőtt vegyesen + a levük (ízlés szerint: alma, körte, barack, meggy stb)
- 1 púpos evőkanál pudingpor (vanília vagy puncs) vagy 1 púpos evőkanál liszt
- 2 bögre víz (5 dl)
- 1 nagy tejföl (380-440 gramm)
- 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
- 1 teáskanál fahéj
- néhány szem őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
- A vizet, a cukrokat, és a gyümölcsöket felforraljuk, és olyan puhára főzzük a gyümölcsöket, amennyire szeretnénk. A pudingport csomómentesre keverjük a bögre tejföllel, majd folyamatos kevergetés mellett, szedünk hozzá néhány merőkanálnyit a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy ne csapódjon kis a habarásunk, mikor hozzáöntjük a leveshez.
- Most már mehet a levesbe, amivel együtt, folyamatos kevergetés mellett, mérsékelt hőfokon, picit besűrítjük.
- Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek! Pici fahéjjal is ízesíthetitek, ha szeretnétek!
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További leves receptjeim: