Barion Pixel

Tejfölös gyümölcsleves bögrésen

Tejfölös gyümölcsleves bögrésen

A tejfölös gyümölcsleves az örök kedvenc gyümölcslevesem, igazi gyermekkoromat idéző kis csoda, amiből nem lehet eleget készíteni és enni!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók: 

  • 4 konzerv/befőtt vegyesen + a levük (ízlés szerint: alma, körte, barack, meggy stb) 
  • 1 púpos evőkanál pudingpor (vanília vagy puncs) vagy 1 púpos evőkanál liszt
  • 2 bögre víz (5 dl)
  • 1 nagy tejföl (380-440 gramm)
  • 2 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • 1 teáskanál fahéj
  • néhány szem őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

  1. A vizet, a cukrokat, és a gyümölcsöket felforraljuk, és olyan puhára főzzük a gyümölcsöket, amennyire szeretnénk. A pudingport csomómentesre keverjük a bögre tejföllel, majd folyamatos kevergetés mellett, szedünk hozzá néhány merőkanálnyit a forró levesből, vagyis hőkiegyenlítést végzünk, hogy ne csapódjon kis a habarásunk, mikor hozzáöntjük a leveshez. 
  2. Most már mehet a levesbe, amivel együtt, folyamatos kevergetés mellett, mérsékelt hőfokon, picit besűrítjük.
  3. Közben kóstoljátok, és adjatok hozzá meg cukrot, ha szeretnétek! Pici fahéjjal is ízesíthetitek, ha szeretnétek!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További leves receptjeim:

Tejszínes medvehagyma leves

Csülkös bableves

Pudingos meggyleves

Sajtkrémleves

Erdei gyümölcsleves túrógombóccal

Tejfölös gyümölcsleves bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

0
    0
    Kosaram
    A kosár üres