Ez egy igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves. Nagyon finom a málnával a habos-édes tejföl!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
A leveshez:
- fél kg málna (lehet mirelit is)
- fél bögre tej (1,25 dl)
- fél bögre joghurt (megfelel egy kis poharas, kb. 125 g-os joghurtnak)
- fél-háromnegyed bögre porcukor (7-8 dkg)
A tejfölhabhoz:
- fél bögre habtejszín (1,25 dl)
- 1 púpos evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
1. A málnát, egy blender kiöntőjébe vagy egy botmixerelésre alkalmas edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, joghurtot, rászórjuk a porcukrot, majd az egészet jól összemixeljük.
2. Az egészet átszűrjük, hogy az apró magocskáktól megszabaduljunk.
3. Elkészítjük a tejfölhabot! Az összes hozzávalót egy keverőtálba öntjük, majd géppel habbá verjük.
4. Tálaláskor galuskákat szaggatunk a levesünkbe.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További krémleves receptjeim: