Barion Pixel

Málnakrémleves tejfölhabbal bögrésen

Málnakrémleves tejfölhabbal bögrésen

Ez egy igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves. Nagyon finom a málnával a habos-édes tejföl!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A leveshez:

  • fél kg málna (lehet mirelit is)
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • fél bögre joghurt (megfelel egy kis poharas, kb. 125 g-os joghurtnak)
  • fél-háromnegyed bögre porcukor (7-8 dkg)

A tejfölhabhoz:

  • fél bögre habtejszín (1,25 dl)
  • 1 púpos evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

1. A málnát, egy blender kiöntőjébe vagy egy botmixerelésre alkalmas edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, joghurtot, rászórjuk a porcukrot, majd az egészet jól összemixeljük.

2. Az egészet átszűrjük, hogy az apró magocskáktól megszabaduljunk.

3. Elkészítjük a tejfölhabot! Az összes hozzávalót egy keverőtálba öntjük, majd géppel habbá verjük.

4. Tálaláskor galuskákat szaggatunk a levesünkbe. 

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További krémleves receptjeim:

Eperkrémleves

Őszibarack krémleves

Körtekrémleves

Sajtkrémleves

Zöldségkrémleves

Sütőtök krémleves

Gombakrémleves

Málnakrémleves tejfölhabbal bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák