A legegyszerűbb ételek egyike, igazi aduász, ha időhiánnyal küzdünk. Finom, puha, ízletes hús szeletek, ropogós sült krumplival, nem lehet nem szeretni, akár az elkészítéséről akár az elfogyasztásáról legyen is szó!!
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli, hámozva, hasábra vágva
- 1 kg tarja szeletekre vágva
- 1 fakanálnyi sertészsír
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alul-felül sütésre.
- Egy tepsit alaposan kizsírozunk, beleterítjuk a hússzeleteket.
- A húsok mindkét felét alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
- A sütőt fedővel vagy alufóliával lefedjük, majd egy órán át sütjük.
- Ekkor levesszük róla a fedőt és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Ez idő alatt zsírban, olajban vagy Airfryerben kisütjük a krumpli, és forrón, savanyúsággal tálaljuk.
- Ha nem szeretnétek a krumplit külön sütögetni, mehet a tepsi aljára is hasábra, kockára vagy karikára vágva.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További ebéd receptjeim: