Ha szeretnétek csodaszép, aranyszínű, gömbölyded, pillekönnyű, belül lyukacsos túrófánkot készíteni, ami ráadásul nem szívja meg magát olajjal, akkor ez a recept tökéletes lesz!
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 tojás
- fél bögre kristálycukor (8 dkg)
- 1-2 csomag vaníliás cukor (10-20 g)
- másfél bögre fehér finomliszt (kb. 20 dkg)
- 1 csomag sütőpor (12 g)
Elkészítése:
1. A túrót, a tojásokat és a cukrokat alaposan összekeverjük, majd hozzájuk dolgozzuk a lisztet és a sütőport is.
2. Ezután nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk, majd nem túl forró olajban aranybarnára sütjük őket. Nagyon aranyosan maguktól fognak forogni az olajban, ha mégsem, segítsünk nekik, és forgassuk meg őket gyakran, hogy szép egyenletesek legyenek.
3. Papírtörlőre szedjük őket, és még forrón/melegen tálaljuk porcukorral megszórva, és kínáljunk mellé ízlés szerint lekvárt vagy vaníliás, édes tejfölt.
Jó étvágyat!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További fánkreceptjeim:
Beignet