Barion Pixel

Málnakrémleves tejfölhabbal bögrésen

Málnakrémleves tejfölhabbal bögrésen

Ez egy igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves. Nagyon finom a málnával a habos-édes tejföl!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

A leveshez:

  • fél kg málna (lehet mirelit is)
  • fél bögre tej (1,25 dl)
  • fél bögre joghurt (megfelel egy kis poharas, kb. 125 g-os joghurtnak)
  • fél-háromnegyed bögre porcukor (7-8 dkg)

A tejfölhabhoz:

  • fél bögre habtejszín (1,25 dl)
  • 1 púpos evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

1. A málnát, egy blender kiöntőjébe vagy egy botmixerelésre alkalmas edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, joghurtot, rászórjuk a porcukrot, majd az egészet jól összemixeljük.

2. Az egészet átszűrjük, hogy az apró magocskáktól megszabaduljunk.

3. Elkészítjük a tejfölhabot! Az összes hozzávalót egy keverőtálba öntjük, majd géppel habbá verjük.

4. Tálaláskor galuskákat szaggatunk a levesünkbe. 

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű recepteket, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

További krémleves receptjeim:

Eperkrémleves

Őszibarack krémleves

Körtekrémleves

Sajtkrémleves

Zöldségkrémleves

Sütőtök krémleves

Gombakrémleves

Málnakrémleves tejfölhabbal bögrésen

szeretettel ajánlom:

Kategóriák

További receptek

Fűszeres forralt bor szirup bögrésen

Fűszeres forralt bor szirup bögrésen

Az ilyen esős, sötét napokba egy kis melegséget csempészni nem is olyan bonyolult. Süthetünk melengető kelt tésztákat,...

bővebben
Whiskey-s, narancsos csokoládé trüffel, bögrésen

Whiskey-s, narancsos csokoládé trüffel, bögrésen

Tessék eltenni ezt a receptet villantani bármilyen alkalomra, mert bombasztikusan finom! Sötét és csábító, igazi...

bővebben
0
    0
    Kosaram
    A kosár üres